Shifting Mass

Fayetteville Natatorium

This project spans over the central creek in Wilson Park. The entry orients itself towards the life of the park and away from the trail area, separating the hyperactive area from the relaxed area. The façade breaks up the heavy concrete to appear lighter. The ceiling angles are punctured, letting light in from above. The connection then becomes a transparent bridge, leading inside to outside to inside, revealing the interior span as it relates to the exterior.

In further exploration, I would like to examine how to use the form to enhance the interior program and push this curving form more into the interior spaces for aesthetic appeal. 

Overlapping Extrusions

Arts Center in Chicago

This project began with an analysis of Johnston Marklee's Hill House. Much like the core circulation of the house, the designed Arts Center has a central circulation core directly through its three abstract forms. This forms a connection between the lobby, theater, breakout space, and galleries. The main entrance is found in the middle of this circulation, under the main extrusion. 

In further exploration, I would like to enhance these three forms even more to allow absolute specificity in the function of each mass.